Afvalscan voor bedrijven

InnoMax biedt een innovatieve oplossing om bedrijven te helpen bij het verduurzamen van hun processen door middel van een grondige afvalscan en op maat gemaakt advies. De afvalscan omvat het in kaart brengen van alle afvalstromen, afvalverwerkers en bijbehorende kosten op de meest uiteenlopende bedrijfslocaties. Op basis van onze analyse stellen we een adviesrapport op, waarin duidelijk wordt hoe het bedrijf winst kan behalen op het gebied van recycling en welke kostenbesparingen mogelijk zijn.

Afval in kaart brengen

In de meeste gevallen wordt afval nog altijd klakkeloos weggegooid. Maar wat gebeurt er met dat afval en hoe kan dat duurzamer? De meeste bedrijven weten wel dat het duurzamer kan, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Precies daarom voeren wij afvalscans uit voor bedrijven die een handvat willen hebben, een uitgangspunt om van daaruit effectief te kunnen gaan verduurzamen. Om het afval in kaart te brengen beginnen onze adviseurs in duurzaamheid en circulariteit altijd met een grondige inspectie op locatie. Daarbij onderzoeken we alle afval gerelateerde aspecten van het bedrijf, ook de kantoren, productieruimtes en buitenterreinen. Aan de hand van een checklist stellen we vragen over het afval en met die informatie krijgen wij een goed beeld. Denk bijvoorbeeld aan de aard van het afval, de frequentie van afvalverwijdering en de oorsprong van het afval.

Van afvalbak tot rapportage

Best verhelderend om te weten wat er gebeurt met alles wat we weggooien. In veel gevallen wordt afval deels al gescheiden en dat is een heel goed begin. Maar dan? Tijdens ons bezoek op locatie inspecteren we de afvalbakken en maken we foto’s van de soorten afvalstromen. Alle informatie die we ter plekke vastleggen nemen we mee in een overzichtelijke rapportage. Over het algemeen neemt het uitvoeren van de afvalscan zo’n 2 uur in beslag en we merken dat onze aanwezigheid niet of nauwelijks impact heeft op de lopende productieprocessen. Het enige wat wordt gevraagd is tijd om het team rond te leiden en inzicht te geven in het afvalbeheer binnen het bedrijf. Om vooraf alvast een beeld te kunnen schetsen ontvangen wij graag de gegevens van de afvalverwerker, zoals kosten en hoeveelheden.

Verbeteren van afvalbeheer

Na afronding van de afvalscan zal alle verzamelde data worden geanalyseerd en verwerkt in een gedetailleerd rapport, waarbij de resultaten worden besproken met het bedrijf. Dit adviesrapport biedt concrete aanbevelingen voor het verbeteren van het afvalbeheer en het maximaliseren van recyclingmogelijkheden, wat niet alleen bijdraagt aan een duurzamere bedrijfsvoering, maar ook kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn.

Afvalscan aanvragen

Carrière maken

fulltime flexibel hybride werken bij InnoMax

Duurzaamheidsrapportage

rapportage

Maatwerkadvies voor Optimalisatie van Afvalbeheer

Ontdek waarom maatwerkadvies essentieel is voor efficiënt afvalbeheer:

  • Financiële besparing, duurzaamheid, veiligheid, ruimteoptimalisatie en meer.
  • Bundeling van data van diverse verwerkers en onafhankelijk advies van InnoMax.
  • Gedetailleerde rapportage met inzicht in afvalstromen en mogelijkheden voor samenwerking.
  • Focus op afvalpreventie, hergebruik en upcycling.

Wat bieden we?

  • Uitgebreide analyse van afvalstromen en voorstellen voor optimalisatie.
  • Inzicht in kostenbesparing en milieuwinst.
  • Maatregelen voor bewustwording en duurzaam inkopen.

Neem de controle over uw afvalstromen en werk samen aan een duurzamere toekomst met ons maatwerkadvies.