De CSRD is een Europese richtlijn voor duurzaamheidsrapportage. Deze richtlijn verplicht ondernemingen te rapporteren over hun duurzaamheid door middel van verschillende duurzaamheidscriteria. (bron: SER)

Specialist in duurzaamheidrapportages

Bij InnoMax begrijpen we de essentie van duurzaamheid en zijn we toegewijd aan het ondersteunen van bedrijven bij het opstellen van hoogwaardige duurzaamheidsrapporten die voldoen aan de nieuwste richtlijnen, waaronder de CSRD-richtlijnen en ESRS E5-standaard. Als toonaangevend adviesbureau zijn we gespecialiseerd in het bieden van uitgebreide oplossingen die organisaties helpen om hun duurzaamheidsprestaties te meten, te rapporteren en te verbeteren.

Duurzaamheidsrapportage volgens CSRD-richtlijnen

De EU Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) legt nieuwe verplichtingen op aan grote organisaties om transparanter te zijn over hun duurzaamheidsprestaties. Bij InnoMax bieden we deskundige begeleiding bij het opstellen van rapporten die voldoen aan de CSRD-richtlijnen, waardoor bedrijven kunnen voldoen aan hun wettelijke verplichtingen en tegelijkertijd hun reputatie kunnen versterken als een verantwoordelijke en duurzame onderneming.

ESRS E5-standaard

CSRD bestaat uit ESRS en die zijn gebaseerd op ESG. De Environmental, Social, and Governance (ESG) Reporting Standard (ESRS) E5 stellen bedrijven in staat om gestandaardiseerde en vergelijkbare informatie te verstrekken over hun ESG-prestaties. Ons team van experts staat klaar om bedrijven te begeleiden bij het integreren van de ESRS E5 in hun rapportageprocessen. Dit betreft specifiek de materiaalinstroom en -uitstroom afvalstromen.

De CSR-richtlijn (Corporate Social Responsibility-richtlijn) is een initiatief van de Europese Unie dat tot doel heeft bedrijven aan te moedigen verantwoordelijkheid te nemen voor hun impact op de maatschappij en het milieu. Deze richtlijn vereist dat grote Europese bedrijven rapporteren over hun sociaal en milieubeleid, hun prestaties op dit gebied en andere niet-financiële informatie die relevant is voor hun bedrijfsvoering. Het doel is om transparantie te bevorderen en belanghebbenden, zoals investeerders, consumenten en maatschappelijke organisaties, te voorzien van meer informatie over de duurzaamheidspraktijken van bedrijven. De CSR-richtlijn is op nationaal niveau geïmplementeerd door de lidstaten van de EU.

Afvalscan laten uitvoeren

afvalscan

Carrière maken

fulltime flexibel hybride werken bij InnoMax

Recycling medisch afval

de zorg gezonder

Waarom InnoMax als adviseur?

Expertise, maatwerk, betrouwbaarheid en partnerschap zijn onze vier pijlers. Ons team bestaat uit ervaren professionals met diepgaande kennis van duurzaamheidsrapportage en regelgeving. We blijven voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sector om onze klanten de best mogelijke service te bieden. Daarin begrijpen wij dat elk bedrijf unieke uitdagingen en doelstellingen heeft op het gebied van duurzaamheid. Precies daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij de specifieke behoeften en doelen van onze klanten. Gericht op onze activiteiten rondom de duurzaamheidsrapportage putten wij uit een enorm brede kennis en ervaring in circulariteit en duurzaamheid.

Streven naar duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Betrouwbaar zijn als professioneel bedrijf legt de verbinding en zorgt voor meer acceptatie en adaptatie. Bij InnoMax streven we naar nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en transparantie in al onze rapportageactiviteiten. Klanten kunnen erop vertrouwen dat onze rapporten voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en integriteit. Eigenlijk is partnerschap daar onlosmakelijk aan verbonden. Succes behaal je mede door het opbouwen van langdurige relaties en daar werken we hard aan. Samenwerken met InnoMax is gebaseerd op vertrouwen, open communicatie en vooruit willen. Trots zijn we dan ook op het feit dat wij een betrouwbare partner zijn voor onze klanten: organisaties die streven naar duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Samen het verschil maken

Elke dag streven we ernaar om bedrijven en organisaties te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en een positieve impact te creëren op de wereld om ons heen. Neem vandaag nog contact met InnoMax om te ontdekken hoe wij u kunnen ondersteunen bij het opstellen van uw duurzaamheidsrapporten en het bevorderen van uw duurzaamheidsagenda. Samen kunnen we een verschil maken.

HOME