rapportage

De grote uitdaging rond duurzaamheidsrapportages

InnoMax is jouw partner voor het opstellen van een duurzaamheidsrapportage volgens CSRD en ESRS E5

Het thema duurzaamheidsrapportages is voor veel bedrijven één grote uitdaging. Laat dat nou precies de expertise van InnoMax zijn en een thema waar onze adviseurs in duurzaamheid en circulariteit hun hand niet voor omdraaien. Of beter gezegd, graag hun tanden in zetten. Nu is er iets veranderd rondom duurzaamheidsrapportages en dat heeft te maken met de recente implementatie van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Extra uitdaging door nieuwe CSRD-richtlijnen

Door de invoering van de nieuwe CSRD-richtlijnen staan bedrijven voor de uitdaging om hun duurzaamheidsrapportage te verbeteren en uit te breiden. Om aan de CSRD-eisen te kunnen voldoen staan wij als jouw partner in duurzaam ondernemen klaar om je te helpen. De kracht van InnoMax zit hem in gespecialiseerd advies en hands-on ondersteuning om jouw organisatie naadloos te laten voldoen aan de regels die de CSRD met zich meebrengt.

Ons geheim? Afvalscans

InnoMax biedt afvalscans als een eerste stap naar duurzaamheidsverbeteringen binnen je bedrijf. In feite is dat ons geheim, maar daar doen we niet al te moeilijk over. Net als ons advies zijn we transparant als we praten over ‘bedrijven helpen’ en we zien dat onze oprechte eerlijkheid gewaardeerd wordt. Naast eerlijk zijn we vooral kritisch, omdat je jouw duurzaamheidspositie daarmee pas echt kunt verbeteren. Bij die transparante aanpak hoort een belangrijk onderdeel en dat is onze hulp bij het opstellen van een duurzaamheidsrapportage volgens de CSRD-richtlijnen en de ESRS E5-standaard.

Voor wie geldt de CSRD-wetgeving?

  • Grote ondernemingen die gedurende twee opeenvolgende jaren aan minstens twee van de volgende drie criteria voldoen: minimaal 250 fte, jaarlijkse omzet van minimaal € 40 miljoen of een balanstotaal van minimaal € 20 miljoen.
  • Ondernemingen die zakendoen met grote ondernemingen. Hierdoor kunnen ook middelgrote en kleine bedrijven gevraagd worden om bepaalde duurzaamheidsinformatie te verstrekken aan hun klanten of zakelijke partners. De CSRD vereist namelijk ook inzicht in de milieueffecten binnen de waardeketen.

Dit doen wij als adviseurs in duurzaamheid en circulariteit

  1. Wij bieden expertise in ESRS E5 en dat betekent dat ons team van ervaren consultants diepgaande kennis heeft van hulpbronnengebruik en circulaire economie. Daarbij zijn we volledig op de hoogte van de CSRD en ESRS E5-vereisten.
  2. Je kunt rekenen op een aangepaste CSRD-implementatie, omdat wij begrijpen dat elk bedrijf uniek is. InnoMax biedt op maat gemaakte oplossingen om aan jouw specifieke CSRD-verplichtingen te voldoen. Tegelijkertijd streven we naar maximale duurzame impact.
  3. Indicatoren ESRS E5 en ESG optimaliseren we. Het ESRS E5-framework van EFRAG is een krachtig instrument om milieu- en sociale risico’s te beoordelen. Wij helpen bij het effectief implementeren en integreren van dit framework in je bedrijfsprocessen.

CSRD info voor bedrijven

Stel ons gerust jouw vragen over materiaalinstromen, materiaaluitstromen, Life Cycle Analyses (LCA) en afvalstromen. Dan plannen we een gesprek en kijken we samen hoe InnoMax jouw organisatie of afdeling kan helpen op het gebied van duurzaamheid en dat je voldoet aan CSRD en ESRS E5. Op die manier geven wij de meest gerichte CSRD info voor bedrijven.

Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden en daarin zorgt InnoMax voor overzicht en haalbaarheid. Wij kijken er echt naar uit om met bedrijven te gaan samenwerken aan een duurzame toekomst.

Tommy wösten – adviseur duurzaamheid & circulariteit bij innomax

Contact opnemen over duurzaamheidsrapportage

Laat je goed informeren door InnoMax over onze aanpak voor het uitvoeren van een duurzaamheidsrapportage. Dankzij de begeleiding van onze adviseurs in duurzaamheid en circulariteit weet je zeker dat het totale plaatje klopt. Ook jouw bedrijfsprocessen duurzamer maken? Kom met ons in contact en laat je gegevens achter via email of onderstaande contact button.

rapportage