Cees Duijn InnoMax

Medisch afval recyclen

Wat doet het Blue2Green project rondom medisch afval recyclen?

InnoMax is gestart met het Blue2Green project dat gericht is op het recyclen van medisch afval. Medisch afval uit ziekenhuizen en dierenklinieken kan dankzij Blue2Green worden gerecycled met 2 nieuwe installaties uit België. Dit systeem wordt al in meer dan 70 landen toegepast, maar binnen de Benelux is InnoMax de eerste uitvoerende partij. Met deze toepassing kan 80 procent van het medisch afval hergebruikt worden als grondstof voor duurzame productieprocessen. In het tweede kwartaal van 2024 verwacht met met Blue2Green de productie van de afvalverwerking te kunnen starten. InnoMax is er meer dan klaar voor.

Meerwaarde van Blue2Green Recycling

InnoMax en zusterbedrijf Du-Con Trade slaan de handen ineen als het gaat om effectieve stappen om de zorgsector te verduurzamen. Blue2Green Recycling is het label waaronder de specialisten in duurzaamheid en circulariteit terrein mee gaan winnen. Duurzame verwerking van Specifiek Ziekenhuis Afval (SZA) is waar de zorgsector langzaam warm voor draait. Zeker gezien de duurzaamheidsdoelen die gedefinieerd zijn in de Green Deal Duurzame Zorg.

Blue2Green doet meer dan alleen een machine neerzetten

Cees Duijn

Contact opnemen met InnoMax over medisch afval recyclen

Laat u goed informeren over de processen die ook uw zorginstelling kunnen helpen met verduurzamen. Informatie is vrijblijvend aan te vragen bij onze collega’s van Blue2Green Recycling of via uw vertrouwde contactpersoon bij InnoMax of Du-Con Trade. Vanuit verschillende invalshoeken laten wij u zien hoe waardevol onze aanvulling is binnen de medische sector, waaronder ziekenhuizen, zorginstellingen, gespecialiseerde medische klinieken, dierenklinieken en laboratoria.

blue2green