opening innomax

Dubbelfeest op de Staalstraat

team InnoMax

Feestelijke opening tweede bedrijfslocatie InnoMax in Velsen-Noord

Wie jarig is trakteert, moet Cees Duijn gedacht hebben toen hij de uitnodigingen de deur uit deed. Vrijdag 20 januari werd in het bijzijn van relaties, vrienden en familie zijn tweede bedrijfslocatie feestelijk geopend. Laat Cees nou precies op die datum jarig zijn. Dubbel feest dus op de Staalstraat in Velsen-Noord. Foodtruck, glaasje bubbels en een hoop bekende gezichten vormden een gezellige setting op de expo waar tal van recyclingproducten te bewonderen waren. Doel? Laten zien wat je allemaal kunt doen als je materialen op een slimme manier weet te redden van de verbrandingsovens en je volledig richt op hergebruik.

Met pensioen gaan? Nog steeds moet Cees er niet aan denken. Er is nog zo ontzettend veel te doen in het optimaliseren binnen de afval- en recyclingsector. Stoppen is voor hem geen optie. Nog elke dag is hij vanuit zijn vier bedrijven met veel plezier aan het werk. Inmiddels versterkt een team van vijf recyclingprofessionals zijn passie om het maximale uit afval te halen. Dit betekent, alle neuzen dezelfde kant op, maar vanuit je eigen idee.

Nieuwe generatie

Binnen InnoMax, Du-Con Trade, Uquip en het nieuwste label Blue2Green telt leeftijd niet. Sterker nog, de inzet en frisse ideeën van de nieuwe generatie worden gezien als onmisbaar in de branche, volgens Cees. “Waar ik voorheen zichtbaar was, zie je nu ons team naar buiten treden. Hun drive is geweldig, ze worden hier verder opgeleid, bijten zich vast in de nieuwste technieken en zetten hun eigen visie om in een praktisch advies naar onze klanten. Alleen zou ik dat nu niet meer redden, want we groeien als een malle.”

Afval is grondstof

Termen als ‘Afval is grondstof’, Afval is Logistiek’ en ‘Afval is niet denken maar doen’, vliegen je hier om de oren en daarmee bestiert het team de markt. Dan moet je denken aan grote bedrijven in de industrie, zorginstellingen en afvalverwerkers. Iedereen is aan het verduurzamen of wil naar een hoger niveau als het gaat om een circulaire bedrijfsvoering. Precies daar ligt de expertise van InnoMax. Daadkrachtige adviseurs die plannen maken met een hele duidelijke aanpak. Geen onleesbare rapporten, maar handvaten, een stappenplan, meetbare cijfers en zichtbaar resultaat.

Het verschil maken

Adviseur Luuk Schiks: “Op dit gebied zijn we momenteel terrein aan het winnen en maken we ook echt het verschil. Zeker als het gaat om medisch afval zijn wij de pioniers met kennis én durf. Je moet namelijk wel een beetje je nek uit durven te steken. Dat doen we ook. We zoeken naar het hoogst haalbare als het gaat om hergebruik van grondstoffen uit afvalstromen. Ook als het onmogelijk lijkt, zoals medisch afval, weten wij er een duurzame oplossing voor. We volgen werkelijk alles op het gebied van innovatie en circulaire toepassingen. Samenwerken met buitenlandse partijen die in Nederland technieken willen lanceren doen we ook. Daarmee groeit ons netwerk en ons kennisniveau vrijwel elke dag.”

Verder uitbreiden

Wat ook groeit is het team dat zowel op kantoor als buiten de deur werkzaam is. Cees: “Mooi moment om ons kantoor op Staalstraat 91 wat meer lucht te geven was toen nummer 95 in hetzelfde blok vrijkwam. We hebben nu een perfecte verdeling van werkplekken en de mogelijkheid om verder uit te breiden. Zo zoeken we op korte termijn medior adviseurs, traders grondstoffen en stagiaires in de studierichting milieukunde, duurzaamheid en circulariteit. Alle informatie over de ontwikkeling van InnoMax en onze gelieerde activiteiten zijn online volop te volgen.”

Met dank aan de deelnemende bedrijven Ecosteryl, Innodeen, PET recycling Nederland, Van Werven Recycling, Waste4ME, Granuband, Econ Holland en Brouwer Biocentrale.