oh my trash project myanmar

Transformatie afval en reststoffen

PUM expert Cees Duijn

Wanneer je alles weet over de transformatie van afval- en reststoffen tot bruikbare producten, dan kent duurzaamheid geen grenzen. Een interview met Cornelis (Cees voor intimi) Duijn over de ontwikkelingen internationaal, zijn methodieken en het resultaat van zijn bezoek aan Myanmar.

De wereld over reizend kom je soms echt wel eens voor verrassingen te staan. Want op het gebied van recycling valt nog heel veel te behalen. Een begin is gemaakt in Myanmar, waar sinds de oprichting in 2017 het recyclingbedrijf RecyGlo grote stappen maakt. En loop je vast? Dan is daar de internationale recyclingexpert die je nieuwe inzichten geeft.

Dit gebeurde begin 2019 toen Cees het bedrijf bezocht tijdens één van zijn vele buitenlandse missies. Hij werd ontvangen door een jonge organisatie met een gemotiveerd team van mensen. Een bedrijf met ambitie om afval te gaan transformeren. Vol enthousiasme liet Cees hen zien hoe zij dit als project van de grond konden krijgen. Alles wat binnen de mogelijkheden lag heeft het team opgepakt.

En het resultaat is indrukwekkend! Dankzij de aanbevelingen van Cees is RecyGlo in 1,5 jaar tijd veranderd van een start-up in een full-scale bedrijf met vestigingen in Myanmar, Singapore en Maleisië.

Dit succesverhaal is echt de moeite waard om te lezen.