Werk mee aan een circulaire toekomst

Vacature Adviseur Afvalbeheer

32-40 uur per week | onsite | hybride

Voor de vacature Adviseur Afvalbeheer bij InnoMax zoeken wij een (young) professional die organisaties kan ondersteunen en adviseren op het gebied van afvalbeheer. Wat jou kenmerkt is duurzaam denken, kennis van afvalwetgeving en milieunormen en je verdiept je graag verduurzamen van afvalbeheer.

Als Adviseur Afvalbeheer help je bij het ontwikkelen en implementeren van strategie en systemen omtrent afvalbeheer. Doel is om de impact van afval op het milieu te verminderen en de naleving van regelgeving te kunnen waarborgen binnen  de organisaties die je adviseert.

Jouw verantwoordelijkheden

 1. Adviseren over afvalbeheerbeleid: Als Adviseur Afvalbeheer verstrek je advies aan organisaties en overheidsinstanties over het ontwikkelen van afvalbeheerbeleid en -strategieën. Je helpt bij het opstellen van beleidsdocumenten, richtlijnen en procedures om duurzaam afvalbeheer te bevorderen en te voldoen aan wettelijke vereisten.
 2. Afvalanalyse en audits: Je voert afvalanalyse en audits uit om de afvalstromen van een organisatie te identificeren, kwantificeren en karakteriseren. Op basis van deze analyse kun je aanbevelingen doen voor afvalpreventie, hergebruik, recycling en veilige verwijdering van afvalstoffen.
 3. Duurzaam afvalbeheer: Verder help je als Adviseur Afvalbeheer bij het identificeren en implementeren van duurzame afvalbeheerpraktijken. Dit omvat het bevorderen van afvalvermindering, het stimuleren van hergebruik en recycling, en het aanmoedigen van milieuvriendelijke afvalverwijderingsopties, zoals energieproductie uit afval.
 4. Naleving van regelgeving: Je bent op de hoogte van de geldende afvalwetgeving en milieunormen. Ook adviseer je organisaties over het naleven van deze regelgeving en helpt bij het verkrijgen van vergunningen en het indienen van vereiste rapportages.
 5. Educatie en training: Training en educatie geef je aan medewerkers van organisaties om bewustzijn en begrip te vergroten over duurzaam afvalbeheer. Je informeert hen over de juiste procedures voor afvalscheiding, recyclage en veilig omgaan met gevaarlijk afval.
 6. Onderzoek en innovatie: Ontwikkelingen in de afvalbeheersector volg je nauwlettend en je bent op de hoogte van nieuwe technologieën en innovatieve praktijken. Opkomende trends onderzoek je en je adviseert organisaties over het implementeren van nieuwe benaderingen en oplossingen.

Passende vaardigheden en kwalificaties

 • Je hebt een vakgerichte opleiding afgerond, bijvoorbeeld in de richting milieukunde, afvalbeheer, duurzaamheid of technologie.
 • Affiniteit met afvalbeheer in de praktijk, afvalwetgeving en milieunormen.
 • Ervaring in het adviseren van organisaties of overheidsinstanties op het gebied van afvalbeheer is een pluspunt.
 • Analytische vaardigheden om afvalstromen te analyseren en aanbevelingen te doen voor verbetering.
 • Goede communicatieve vaardigheden om effectief te kunnen adviseren en trainen.
 • In staat om creatieve oplossingen te bedenken voor vraagstukken rondom afvalbeheer.
 • Ervaring met projectmanagement of vergelijkbare adviesprojecten.
 • Brede interesse in duurzaamheid en circulaire economie.

Adviseur Afvalbeheer bij InnoMax

Laten we vooropstellen dat de opsomming van verantwoordelijkheden en kwalificaties een algemeen beeld schetst. De specifieke taken en vereisten kunnen variëren, afhankelijk van de organisatie en de specifieke behoeften van de klanten waarvoor je werkt. Om de vacature Adviseur Afvalbeheer binnen ons team op de best mogelijke manier in te vullen zoeken wij naar een nieuwe collega die enthousiast is en betrokkenheid toont.

Bij InnoMax werken mensen die een positieve blik vooruit hebben, die blijven ontdekken en leren door te doen. We zijn een team. Dat betekent dat we elkaar helpen, kennis delen en dat we er met elkaar voor zorgen dat we het naar ons zin hebben op ons werk. De recyclingbranche kent een ongekende snelheid als het gaat om innovatie en kansen. Bijblijven, een scherpe visie hebben en altijd net even een stapje harder lopen is waar je het team van InnoMax aan herkent.

vacature adviseur bij InnoMax

Solliciteren op de vacature Adviseur Afvalbeheer

Ben jij iemand die enthousiast kan meepraten over de nieuwste trends binnen de afval- en recyclingbranche? Lees jij deze vacature en denk je: dit is helemaal mijn ding! Sluit je dan aan bij InnoMax en solliciteer direct op de vacature Adviseur Afvalbeheer. Op ons kantoor in Velsen-Noord werken we met een leuk team van adviseurs die zich dagelijks bezighouden met projecten op het gebied van milieu, recycling, duurzaamheid en circulariteit.

Solliciteren gaat bij ons snel en informeel. Email ons een up-to-date CV zodat we alvast een indruk van je krijgen en dan maken we een afspraak. Je mag een motivatiebrief meesturen, maar een toelichting over jezelf face to face vinden we misschien nog wel fijner.

Zie jij jezelf de vacature Adviseur Afvalbeheer invullen vanuit jouw kennis, ervaring en enthousiasme? Laten we dan samen kijken hoe we onze samenwerking tot stand krijgen. Stel dat je nog vragen hebt naar aanleiding van deze vacature laat dan ook zeker van je horen. Maja van den Handel is contactpersoon de vacatures bij InnoMax en bereikbaar via maja@innomax.nl of het online sollicitatieformulier.

solliciteren
LinkedIn
kennis

Onze kernwaarden

Bij InnoMax streven we ernaar om verandering teweeg te brengen door middel van strategische adviesdiensten op het gebied van duurzaamheid, recycling en circulaire economie. Onze focus ligt op het begeleiden van organisaties om duurzame bedrijfsmodellen te creëren, processen te optimaliseren en waarde te halen uit afvalstromen.

Ook streven we ernaar om als werkgever interessante projecten en opdrachten aan te bieden die bijdragen aan duurzaamheid en circulariteit. We geloven dat het bieden van uitdagende projecten onze medewerkers inspireert en motiveert om hun vaardigheden verder te ontwikkelen en bij te dragen aan positieve verandering.

Verder streven we naar een werkomgeving waarin diversiteit wordt gekoesterd en inclusie een prioriteit is. We geloven dat het omarmen van diversiteit op het gebied van geslacht, leeftijd, achtergrond en perspectieven een rijkere en creatievere werkomgeving creëert. We willen ervoor zorgen dat iedere medewerker zich gewaardeerd, gerespecteerd en gehoord voelt, ongeacht je achtergrond.

Carrière maken

hybride werken en carriere maken bij InnoMax

Vacature Projectmanager Recycling

vacature recycling projecten

Vacature Project Engineer

werken bij innomax
Logo innoMax