Werk mee aan een circulaire toekomst

Vacature Projectmanager Recycling

32-40 uur per week | onsite | hybride

Voor de vacature Projectmanager Recycling bij InnoMax zoeken wij een (young) professional die organisaties helpt bij het plannen, coördineren en uitvoeren van projecten die gericht zijn op het verbeteren van recyclingprocessen en het bevorderen van duurzaam afvalbeheer.

Als Projectmanager Recycling werk je nauw samen met externe stakeholders, zoals overheidsinstanties, recyclingbedrijven, leveranciers en klanten. Je zorgt ervoor dat projecten soepel lopen, binnen het budget blijven en succesvol worden afgerond.

Jouw verantwoordelijkheden

 1. Projectplanning: Als Projectmanager Recycling ben je verantwoordelijk voor het opstellen van gedetailleerde projectplannen, inclusief doelstellingen, mijlpalen, budgetten en resources. Hiermee zorg je ervoor dat alle aspecten van het project goed zijn gedefinieerd en dat er een duidelijke routekaart is voor het behalen van de gewenste resultaten.
 2. Teamcoördinatie: Binnen InnoMax ben je het aanspreekpunt van ons team, je stuurt aan en coördineert de werkzaamheden. Daarbij zorg je voor een goede balans tussen verantwoordelijkheden, prioriteiten en samenwerking om gezamenlijk projectdoelen te bereiken.
 3. Stakeholdermanagement: Ook onderhoud je als Projectmanager  Recycling het contact met stakeholders buiten onze organisatie. Denk aan leveranciers, klanten en media. Communicatie is key. Jij zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van de voortgang van het project en dat op eventuele knelpunten tijdig wordt ingegrepen.
 4. Budgetbeheer: Je beheert het projectbudget. Budgetten opstellen, uitgaven bewaken, monitoring van de totale kostenflow en terugkoppeling zijn jouw verantwoordelijkheid.
 5. Risicobeheer: Potentiële risico’s identificeer je en je ontwikkelt strategieën om deze tot een minimum te beperken. Op die manier houd je mogelijke bedreigingen buiten de deur en ben je in staat om onvoorziene omstandigheden te voorkomen.
 6. Rapportage en evaluatie: Regelmatig maak je rapportages over de voortgang van het project en deze communiceer je naar de stakeholders. Is het project voltooid dan sluit je af met een professionele evaluatie van het proces, de resultaten en de leerpunten. Dit neem je mee in toekomstige projecten en communiceer je intern.

Passende vaardigheden en kwalificaties

 • Je hebt een vakgerichte opleiding afgerond, bijvoorbeeld in de richting milieukunde, afvalbeheer, duurzaamheid of technologie.
 • Brede interesse in duurzaamheid en circulaire economie.
 • Uitstekende organisatorische vaardigheden en het vermogen om meerdere taken tegelijk te beheren.
 • Sterke communicatieve vaardigheden om effectief te kunnen samenwerken met interne en externe stakeholders.
 • Probleemoplossend ben je in denken en doen. Je hebt een creatieve, doortastende aanpak en bent besluitvaardig.
 • Je bent bekend met projectmanagement en methoden, zoals PRINCE2 of Agile.

Projectmanager Recycling bij InnoMax

De rol die we omschrijven moet jou passen als een jas. Verantwoordelijkheden en kwalificaties die we noemen in deze vacature Projectmanager Recycling schetsen de grote lijnen. Specifieke taken en vereisten kunnen variëren, afhankelijk van de organisatie en de specifieke behoeften van de klanten waarvoor je werkt. Om de functie van projectmanager binnen ons team op de best mogelijke manier in te vullen zoeken wij naar een nieuwe collega die enthousiast is en betrokkenheid toont.

Bij InnoMax werken mensen die een positieve blik vooruit hebben, die blijven ontdekken en leren door te doen. We zijn een team. Dat betekent dat we elkaar helpen, kennis delen en dat we er met elkaar voor zorgen dat we het naar ons zin hebben op ons werk. De recyclingbranche kent een ongekende snelheid als het gaat om innovatie en kansen. Bijblijven, een scherpe visie hebben en altijd net even een stapje harder lopen is waar je het team van InnoMax aan herkent.

vacature recycling projecten

Solliciteren op de vacature Projectmanager Recycling

Ben jij iemand die op een natuurlijke manier sturing kan geven aan een team en kun je goed overzicht houden? Dan is dit jouw kans om binnen de inspirerende afval- en recyclingbranche aan de slag te gaan. Op ons kantoor in Velsen-Noord werken we met een klein team van recycling professionals die zich dagelijks bezighouden met spraakmakende projecten op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. InnoMax adviseert op specialistisch niveau op projectbasis bij toonaangevende bedrijven.

Solliciteren op de vacature Projectmanager Recycling kan snel en informeel. Email ons een up-to-date CV zodat we alvast een indruk van je krijgen en dan maken we een afspraak. Je mag een motivatiebrief meesturen, maar een toelichting over jezelf face to face vinden we misschien nog wel fijner.

Weet jij ons te overtuigen van jouw kijk op de invulling van de vacature Projectmanager Recycling vanuit jouw kennis, ervaring en enthousiasme? Neem contact met ons op. Mocht je nog vragen hebben, laat dan ook zeker van je horen. Maja van den Handel is contactpersoon voor de vacatures bij InnoMax en bereikbaar via maja@innomax.nl of het online sollicitatieformulier.

solliciterenLinkedIn
kennis

Onze kernwaarden

Bij InnoMax streven we ernaar om verandering teweeg te brengen door middel van strategische adviesdiensten op het gebied van duurzaamheid, recycling en circulaire economie. Onze focus ligt op het begeleiden van organisaties om duurzame bedrijfsmodellen te creëren, processen te optimaliseren en waarde te halen uit afvalstromen.

Ook streven we ernaar om als werkgever interessante projecten en opdrachten aan te bieden die bijdragen aan duurzaamheid en circulariteit. We geloven dat het bieden van uitdagende projecten onze medewerkers inspireert en motiveert om hun vaardigheden verder te ontwikkelen en bij te dragen aan positieve verandering.

Verder streven we naar een werkomgeving waarin diversiteit wordt gekoesterd en inclusie een prioriteit is. We geloven dat het omarmen van diversiteit op het gebied van geslacht, leeftijd, achtergrond en perspectieven een rijkere en creatievere werkomgeving creëert. We willen ervoor zorgen dat iedere medewerker zich gewaardeerd, gerespecteerd en gehoord voelt, ongeacht je achtergrond.

Carrière maken

hybride werken en carriere maken bij InnoMax

Vacature Adviseur Afvalbeheer

vacature adviseur bij InnoMax

Vacature Projectengineer Recycling

werken bij innomax
Logo innoMax