Werk mee aan een circulaire toekomst

Vacature Projectengineer Recycling

32-40 uur per week | onsite | hybride

Voor de vacature Projectengineer Recycling zoeken we een (young) professional voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van recyclingprojecten en -processen. Binnen InnoMax werk je nauw samen met een klein team. Vanuit jouw rol draag je bij aan technische kant van projecten. Technische oplossingen ontwerpen en implementeren en daarmee richt jij je op het verbeteren van recyclingefficiëntie en duurzaamheid.

Jouw verantwoordelijkheden

 1. Technisch ontwerp: Als Projectengineer Recycling ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van technische oplossingen en systemen voor recyclingprojecten. Na het analyseren wat er nodig is binnen een project verzorg je gedetailleerde technische specificaties en tekeningen.
 2. Technische haalbaarheid: Beoordeling van de technische haalbaarheid van recyclingprojecten is heel belangrijk. Door middel van haalbaarheidsstudies die je uitvoert weet je uitdagingen feilloos in kaart te brengen. Potentiële risico’s neem je weg.
 3. Materialen en apparatuur: Verder selecteer je de juiste materialen, apparatuur en technologieën die nodig zijn voor recyclingprocessen. Je bewaakt tevens het budget. Dit vraagt om een perfecte afstemming tussen alle betrokken partijen gedurende het project.
 4. Projectimplementatie: Je bent betrokken bij de implementatiefase van onze recyclingprojecten. Coördineren, inbedrijfstelling van recyclingapparatuur, testen uitvoeren, jij hebt een hands-on mentaliteit. Eventuele technische problemen verhelp je en je zorgt ervoor dat het project volgens planning uitgevoerd wordt.
 5. Kwaliteitscontrole: Kwaliteit is key, zeker bij klanten van InnoMax. Kwaliteitscontroles uitvoeren hoort bij jouw baan als Projectengineer. Loopt alle apparatuur naar behoren en is de veiligheid in orde? Je controleert op efficiëntie en als het nodig is stel je verbeteringen voor.
 6. Samenwerking en communicatie: Actief deelnemen in een projectteam is waar we het succes van InnoMax aan te danken hebben. Samenwerken gaat bij ons vanzelf, we houden van ons vak en delen informatie met elkaar. Intern, maar ook extern. Binnen het team neem jij de technische aspecten voor je rekening.

Passende vaardigheden en kwalificaties

 • Je hebt een technische opleiding afgerond in de richting werktuigbouwkunde, milieutechniek, procestechniek of materiaalkunde.
 • Wellicht al enige jaren werkervaring in een technische rol of binnen de recycling- of afvalbeheersector.
 • Sterke technische vaardigheden en het vermogen om technische ontwerpen te maken met behulp van CAD-software of andere relevante tools.
 • Brede interesse in recyclingprocessen, afvalbeheer en relevante technologieën.
 • Problemen los je snel op en kunt inspelen op mogelijke uitdagingen in de toekomst. Je denkt vooruit.
 • Naast technische kennis kun jij jouw bevindingen delen met je team. Communicatieve vaardigheden verbeter je gaandeweg door samen te werken met je team.
 • Ervaring met projectmanagementmethodologieën en -tools is een pluspunt, maar kun je ook bijleren.

Projectengineer Recycling bij InnoMax

Is dit de rol die jou op het lijf geschreven is? Techniek combineren met de duurzame gedachte? Bijdragen aan een betere wereld door recyclingtechniek naar een next level te tillen? Solliciteer dan zeker op de vacature Projectengineer Recycling bij InnoMax. Exacte invulling van deze baan bespreken we graag als we kennismaken.

Ervaring kun je bij ons combineren met persoonlijke leerdoelen. Belangrijk vinden wij dat je betrokken bent bij ons hechte team en dat je graag met ons de samenwerking aangaat. We zijn enthousiast, leergierig en kritisch als team. Blijven ontdekken in een steeds veranderende markt houdt ons scherp en gemotiveerd. Voel je wat wij daarmee bedoelen? Dan pas jij bij InnoMax, zeker weten.

werken bij innomax

Solliciteren op de vacature Projectengineer Recycling

Wil jij jouw technische kwaliteiten laten zien binnen de recyclingbranche? Ontdekken wat er allemaal te behalen is op het gebied van duurzaamheid en circulariteit? Heb je veel of weinig ervaring, maar zie jij jezelf deze stap wagen? Wij kijken naar je uit op ons kantoor in Velsen-Noord waar we werken met een klein team van recycling professionals. Dagelijks houden wij ons bezig met spraakmakende projecten voor klanten. InnoMax adviseert op specialistisch niveau op projectbasis bij toonaangevende bedrijven.

Solliciteren op de vacature Projectengineer Recycling kan snel en informeel. Email ons een up-to-date CV zodat we alvast een indruk van je krijgen en dan maken we een afspraak. Je mag een motivatiebrief meesturen, maar een toelichting over jezelf face to face vinden we misschien nog wel fijner.

Laat ons weten wat jouw kijk is op de invulling van de vacature Projectengineer Recycling vanuit jouw technische achtergrond. Neem contact met ons op. Mocht je nog vragen hebben, laat dan ook zeker van je horen. Maja van den Handel is contactpersoon voor de vacatures bij InnoMax en bereikbaar via maja@innomax.nl of het online sollicitatieformulier.

SolliciterenLinkedIn
kennis

Onze kernwaarden

Bij InnoMax streven we ernaar om verandering teweeg te brengen door middel van strategische adviesdiensten op het gebied van duurzaamheid, recycling en circulaire economie. Onze focus ligt op het begeleiden van organisaties om duurzame bedrijfsmodellen te creëren, processen te optimaliseren en waarde te halen uit afvalstromen.

Ook streven we ernaar om als werkgever interessante projecten en opdrachten aan te bieden die bijdragen aan duurzaamheid en circulariteit. We geloven dat het bieden van uitdagende projecten onze medewerkers inspireert en motiveert om hun vaardigheden verder te ontwikkelen en bij te dragen aan positieve verandering.

Verder streven we naar een werkomgeving waarin diversiteit wordt gekoesterd en inclusie een prioriteit is. We geloven dat het omarmen van diversiteit op het gebied van geslacht, leeftijd, achtergrond en perspectieven een rijkere en creatievere werkomgeving creëert. We willen ervoor zorgen dat iedere medewerker zich gewaardeerd, gerespecteerd en gehoord voelt, ongeacht je achtergrond.

Carrière maken

hybride werken en carriere maken bij InnoMax

Vacature Projectmanager Recycling

vacature recycling projecten

Vacature Adviseur Afvalbeheer

vacature adviseur bij InnoMax
Logo innoMax